Як скасувати останні зміни

При роботі в додатках, редагують ті чи інші файли, автоматично зберігається певна кількість попередніх кроків змін файлу. У деяких випадках історія зберігається повністю, в інших - тільки її частину. Практично всюди доступна функція відновлення первісного стану, однак за умови, що файл не зберігався в процесі обробки.
як скасувати останні зміни
Якщо вам потрібно скасувати останні зміни, пов'язані з введенням та форматуванням тексту в редакторі, вікні браузера і ін., для цього просто натисніть клавіші Ctrl + Z. Також в текстовому редакторі MS Office Word є спеціальна кнопка на панелі інструментів, що відповідає за скасування останніх змін. Ще можливий варіант використання меню «Правка», «Скасувати». В даному випадку якщо раніше було вироблено збереження процесу редагування документів, повернення на попереднюпозицію можливий.

2 крок

Якщо вам потрібно скасувати останні зміни, пов'язані з редагуванням зображень в програмі Adobe Photoshop, скористайтеся сполучення клавіш Alt + Ctrl + Z або натисніть на пункт меню «Редагування», потім у випадаючому меню виберіть «крок назад».

3 крок

Якщо хочете повністю відновити файл, натисніть F12. Якщо ви вже зберегли зміни, тоді їх скасування буде неможлива. При редагуванні графічних файлів взагалі найкраще створювати і редагувати їх копії, а оригінали зберігати окремо. Також перегляньте історію змін в спеціальній таблиці змін, яка є з пункту меню «Вікно».

4 крок

Якщо ви хочете скасувати останні зміни, які вплинули на роботу комп'ютера (наприклад, установка оновлень, програм, утиліт), відкрийте меню «Пуск», виберіть меню стандартних програм, потім «Службові» і, нарешті, «Відновлення системи». Перед вами на екрані з'явиться велике вікно відновлення операційної системи, виберіть на календарі програми контрольну точкузбереження параметрів до твору змін в системі, виконайте відкат до цієї дати.

5 крок

Майте на увазі, що перед цим найкраще зберегти особисті дані, використовувані вами при роботі в додатках, встановлених за цей період, оскільки програми будуть видалені разом з ними. Це можуть бути різні логіни і паролі облікових записів, файли ключів, посилання і так далі.




ЩЕ ПОЧИТАТИ