У біблії використана символічна форма викладу, (кодування, шифри) або текст для вивчення простими людьми, простий і невигадливий який є?

Дивлячись чиєї точки зору. Для протестанта, яке б “тільки писання” це невигадливий текст. Для практично забув Бога, кабаліста - оккультиста, це кодований шифр. Для православного це багатогранний текст з декількома значеннями. Мілен Всеясно

Як це читати, буквально? Бог їв, значить в туалет ходив, робив дітей, знищував народ, дочок Лота пропонував на розтерзання натовпі або себе рятував? 8И взяв масла й молока, та теля приготовлене, і поставив перед ними, а сам став біля Них під деревом. І вони їли. 9І сказали йому: Де Сарра, жінка твоя? Він відказав: Ось у наметі. 10І сказав Господь: Я напевно вернуся до тебе в цей же час [в наступному році], і буде син у Сарри, жінки твоєї. А Сарра це чула при вході намету, що був за Ним. 11Авраам же та Сарра старі були і вже похилого віку, і звичайне у жінок у Сарри припинилося. 12Сарра в нутрі своїм, говорячи:, коли язів’яла, то як станеться розкіш мені? Таж пан мій старий. 13І сказав Господь до Авраама: Чого це [сама в собі] розсміялася Сарра, сказавши: “Чи ж справді можу народити, коли я постаріла”? 14Есть що важке для Господа? На означений час Я вернуся до тебе наступного року, і [буде] у Сарри син. (Гл18) 1І Господь згадав Сарру, як сказав був, і вчинив Господь Саррі, як говорив. (гл21) 6Лот вийшов до входу до них, а двері замкнув за собою двері, 7 і сказав [їм]: Браття мої, не чиніть лихого 8вот у мене дві дочки, що мужа не пізнали; краще я виведу їх до вас, робіть з ними, що вам завгодно, тільки людям цим не робіть нічого, так як вони прийшли під тінь даху мого (гл19)

Атмадева Аміт Прабху

Взагалі вся жорстокість Бога в ВЗ через те, що не було звітів. З кожним завітом, починаючи від Ноя, Бог все більше і більше робить хорошого, і все менше поганого - фінал цього стала євангельська історія.

Мілен Всеясно

Заповіт він дав ще в 17 чолі.

Атмадева Аміт Прабху

він не один заповіт дав - згадаємо Ісусової заповіт




ЩЕ ПОЧИТАТИ